A vízen futás sem lehetetlen

2011.07.12. 17:45

Korábbi összeállításunkból kiderült, hogy egy futballistafeleség is kezelheti bámulatosan a labdát, akkor mindenképp, ha filmtrükkökkel teremtik meg az illúziót. A SportGéza sok olvasója küldte be kedvenc sportos kamuvideóját, a második részt ezekből válogattuk.

Vízen járni és futni csak a molnárpoloskák és a szentek tudnak, a víz felületi feszültsége miatt képtelenség, hogy emberek szaladozzanak a felszínén, hiába kapkodja valaki olyan gyorsan a lábait, mint Usain Bolt. Néhány lelkes sportember azért állítja, nem lehetetlen, csak egy speciális cipő, némi hit és kanyarfutásos technika kell hozzá. Vagy talán ők tudják, merre vannak a cölöpök.

Kobe Bryant az előző cikkben nagy és gyors súlypontemelkedésével villogott, Lebron James pedig azt bizonyítja, hogy a kosarasok pontosak is, lazán szórja az egészpályás kosarakat. Ha jó formában van, egyszerre két labdája is a levegőben van, természetesen ekkor is százszálakos. Teljesítményét a látszólag véletlenül ott tébláboló tévések hitelesítik.

A baseballos Evan Longoria oda sem nézve, puszta kézzel elkapja a labdát, mielőtt az leterítené a riportert.

Roger Federer Tell Vilmosként már lövöldözött egy forgatáson, de bármi a cél, eltalálja. Az egyik tréningjét azzal dobta fel, hogy az edzője teniszpálya mellett parkoló autótját tömte meg labdákkal, majd’ 50 méterről, a nyitott napfénytetőn át, hibátlanul.

A Dortmund Bundesliga-aranyérmes futballistái halálra unták magukat a hosszú buszozásokon. Hogy feldobják az utat, az autópálya műtárgyait felhasználva fociztak. Nuri Sahin a busz első ajtaján át kirúgta a labdát, a felüljáróról visszapattanót pedig Weidenfeller fogta biztos kézzel.

Ha az ön kedvence kimaradt, küldje el a sport@mail.index.hu címre.