Knapek bronzérmes a vívó Eb-n

2011.07.15. 20:34

A tőröző Knapek Edina bronzérmet szerzett a sheffieldi vívó Európa-bajnokságon. Mohamed Aida a hatodik, Varga Gabriella a 12., Kreiss Fanny pedig a 24. helyen végzett.

A pénteki küzdelemben - a viadal honlapja szerint - a csoportkörből mind a négy magyar továbblépett, mégpedig egyformán három győzelemmel, illetve három vereséggel. Az alacsony indulói létszám miatt - csupán 41 tőröző lépett pástra - a főtáblás küzdelmek a legjobb 32 között kezdődtek.

Knapek előbb a brit Natalia Sheppard ellen nyert szoros asszóban úgy, hogy a hosszabbításban pár másodperccel a vége előtt találta el ellenfelét. Aztán a lengyel Magdalena Knopot verte, már könnyebben, majd a negyeddöntőben az olasz Ilaria Salvatorin is túljutott, kéttusos győzelmet aratva. A fináléba kerülésért az egyéniben és csapatban összesen ötszörös olimpiai és 12-szeres világbajnok olasz Valentina Vezzalit kellett volna búcsúztatnia, de ez nem sikerült neki.

Jól szerepelt Mohamed Aida is, aki a negyeddöntőben fejezte be menetelését. Először a tavaly bronzérmes orosz Inna Deriglazovával találkozott, és magabiztosan győzött, akárcsak később a német Carolin Golubytsky ellen. A következő fordulóban viszont az aktuális világbajnok olasz Elisa Di Francisca jutott neki ellenfélként, akitől három találattal kikapott.

Varga Gabriella eredményesen kezdett a német Katja Wa:chter ellen, aztán - a papírformának megfelelően - alulmaradt Vezzalival szemben. Kreiss Fanny már az első főtáblás asszójában kikapott, mégpedig egy brit vívótól, egy tussal.

Eredmények:
a 32 között:
Mohamed Aida-Inna Deriglazova (orosz) 15-6
Knapek Edina-Natalia Sheppard (brit) 11-10
Varga Gabriella-Katja Wa:chter (német) 15-13
Anna Bentley (brit)-Kreiss Fanny 15-14

a 16 között:
Mohamed-Carolin Golubytsky (német) 15-9
Knapek-Magdalena Knop (lengyel) 15-4
Valentina Vezzali (olasz)-Varga 15-7

a negyeddöntőben:
Jevgenyija Lamonova (orosz)-Ajda Sanajeva (orosz) 15-13
Elisa Di Francisca (olasz)-Mohamed 15-12
Knapek-Ilaria Salvatori (olasz) 15-13
Vezzali-Malgorzata Wojtkowiak (lengyel) 15-7

az elődöntőben:
Vezzali-Knapek 12-4