Auguszta
-3 °C
2 °C

Idétlen atléták verekedtek Monacóban

2011.07.23. 12:08

Atlétika versenyen ritkán látható inzultus történt péntek este Monacóban, a Gyémánt Liga legutóbbi állomásán. A férfiak 1500 méteres síkfutásának döntője után két francia futó, Mehdi Baala és Mahiedine Mekhissi-Benabbad esett egymásnak.

A verseny közben semmilyen jele nem volt annak, hogy a két sportoló a célba érve elkezdi püfölni egymást, nem is egymás mellett futottak, így szinte kizárt, hogy a futam alatt történt valami. Azt már korábban tudni lehetett, hogy két sportoló a világbajnoki szereplés miatt is rivális, de azt még a kommentátorok is döbbenten fogadták, amit a célba érkezés után láttak.

Baala odament vetélytársához, majd mondott neki valamit, a válasz után Baala belefejelt Mekhissi-Benabbad arcába, aki ezután ököllel próbált elégtételt venni. A rendezők is nehezen állították meg a dulakodókat.

Baala így kommentálta az eseményeket: „Láttam, hogy az eredmény miatt Mahiedine le van törve, ezért vigasztalni akartam és megpaskoltam a fejét, amit ő félre értett. Nagyon sajnálom, ami történt, ez az egész rossz fényt vett az atlétikára.”

A BBC kommentátora, a korábbi világ- és Európa-bajnok atléta, Steve Cram még hozzátette: „Nem is hiszem el, hogy ilyen megtörténhet, hasonlót még nem láttam atlétikai versenyen. A rendezők sem álltak a helyzet magaslatán.”