Imádkozó sáska sokkol a baseballpályán

2011.07.28. 14:39 Módosítva: 2011.07.28. 14:43

A keddi Florida Marlins - Washington Nationals baseball meccsen a hazaiakat a kispadnál egy imádkozó sáska tartotta lázban. Eljátszogattak vele, de az egyik játékos berezelt a félelmetes külsejű rovartól.

A pályára tévedő rovar először Clay Hensleyt találta meg, a baseballos gyorsan lerázta magáról. Egy csapattársa azonban elcsípte a sáskát, és visszatette Hensley sapkájára. Onnan a pályát elválasztó kerítésre került, és ott mászkált a játék közben. A felágaskodó állatot az egyik edző is sokáig méregette, majd jobbnak látta nem kikezdeni vele, és elment onnan.

A sáska végül megunta a kerítésen való üldögélést, amikor elrepült, pont az arra járó Logan Morrison vállára ugrott. Morrison teljesen bepánikolt, és próbált megszabadulni tőle. Hiába csapkodott össze-vissza, a sáska a hátán maradt.

Az imádkozó sáska (Mantis religiosa) valóban a rovarvilág egyik legfélelmetesebb ragadozója. Éles, fogazott fogólábaival rovarok mellett kisemlősöket, gyíkokat, kígyókat is képes elejteni. Kisebb sebeket az embernek is tud okozni, nem támad, de vészhelyzetben képes felhasítani a bőrt a fogólábakkal.