Mátyás
-6 °C
1 °C
Sífutás
Percről Percre

Armani öltözteti Londonban az olasz olimpikonokat

2011.08.02. 15:53 Módosítva: 2011-08-02 15:54:34

Giorgio Armani divatcége tervezi a 2012-es londoni olimpiai játékok olasz küldöttségének ruháját. A 77 éves tervező már korábban is dolgozott sportolókkal, alsóneműit David Beckham futballista és Rafael Nadal teniszező is reklámozta.

Hírek szerint az olasz olimpikonok Giorgio Armani sportdivatvonalának, az EA7 nevű márkának a ruháit viselik majd. Az olasz maestro 2004-ben alapította ezt a vállalkozását, amely az Emporio Armani birodalom része. Az EA7 az elmúlt években több sportág, így a futás, a sízés, a vitorlázás és a golf terén is figyelemre méltó darabokkal rukkolt elő - vélekedett a márka szóvivője.

Armanin kívül a divatszakma más nagy nevei is elkötelezték magukat az olimpia mellett: a brit csapatot Stella McCartney, a jamaicait a Puma megbízásából Cedella Marley - Bob Marley - lánya öltözteti.

Az olasz divatpápa eddig kétszer tervezett ruhát az angol labdarúgó válogatottnak, kollekciót tervezett a Chelsea focistáinak. „A futballisták a modernkor gladiátorai, ikonná váltak a pályán és azon kívül is” - mondta egy alkalommal. A 2008-as pekingi ötkarikás játékokon a Freddy márka darabjait viselték az olasz sportolók. A Freddy ruhákkal látja el a milánói Scala balett-társulatát és a londoni királyi balettet is.