Először rendez Szekszárd atlétikai ob-t

2011.08.03. 16:12

A még épülő szekszárdi sportcentrum új atlétikapályáján rendezik meg a hétvégén a 116. atlétikai országos bajnokságot. Az ob-ra, amelynek először ad otthont a tolnai megyeszékhely, 400-450 sportolót várnak – hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

Horváth István, Szekszárd polgármestere, a verseny fővédnöke kiemelte, méltó pályaavató lesz a rangos verseny, amelyet reményei szerint több is követ. Hozzátette, három éve határoztak arról, hogy építenek egy sportcentrumot, ahol minden sportág követője megfelelő infrastruktúrát talál. Az atlétikapálya most készült el, hivatalos átadása a magyar bajnokság első napján lesz.

Külön kiemelte a polgármester, hogy a rendezvény ingyenesen látogatható. Azt is elmondta, hogy az atlétikapályán egyelőre mobillelátó van, és körülötte folyik az építkezés. Ennek ellenére megfelelő helyszíne lesz a versenynek - tette hozzá Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, aki azt is elárulta, hogy Szekszárd a legkisebb házigazda település a bajnokság történetében.

A MASZ elnöke elmondta, számára máig megmagyarázhatatlan, hogy az eredeti szervező, Debrecen miért lépett vissza két hónappal az esemény előtt "mindenféle józan indoklás nélkül". Volt másik aspiráns is, de Szekszárd mellett az elhivatottság szólt, ami a sportot övezi.
Gyulai Miklós megjegyezte, hogy a magyar atlétika teljes élvonala rajthoz áll a versenyen, amelyen még lehetőség van – egyes számokban ez az utolsó alkalom – a vb-szint teljesítésére.

"Itt lesz a tavalyi Eb-n bronzérmes Pars Krisztián és Fazekas Róbert, valamint Kővágó Zoltán, aki az elmúlt hétvégén 69,50 méterrel a világ idei legjobbját dobta a férfi diszkoszvetők versenyében, továbbá Baji Balázs, aki pénteken még Londonban fut 110 gáton és a repülőtérről egyenesen Szekszárdra jön, a hölgyeknél pedig Papp Krisztina, aki két számban is rajthoz áll" - sorolta Gyulai Miklós.

Csillag Balázs versenyigazgató elmondta, a hagyományoknak megfelelően szombaton is, vasárnap is a kalapácsvetéssel kezdenek. Szombaton 14:45-kor a női, vasárnap 15 órakor a férfi kalapácsvetés nyitja a napot, a program mindkét napon női gátfutással folytatódik és a váltók vetélkedésével zárul.

Horváth István polgármester bejelentette, a következő két évben is szeretné Szekszárd rendezni az atlétikai országos bajnokságot, amiben meg is állapodtak Gyulai Miklóssal.