A balatonfűzfői öbölben lesz Öbölátúszás vasárnap

2011.08.05. 14:20

Ahogy 1992 óta nyaranta, az idén is megrendezik a balatoni úszóversenyek klasszikus eseményét, az öbölátúszást: Balatonfűzfő és Balatonalmádi között, a szélvédett fűzfői öbölben vasárnap délelőtt fél 10-kor csobban a vízbe a vállalkozó kedvűek első csoportja.

„Viadalunk hosszútávú országos bajnokság és amatőr verseny is egyben - mondta Németh Zsolt főszervező, a Magyar Hosszútávúszó Szövetség főtitkára pénteken az MTI érdeklődésére. - Ami az ob-t illeti, az utánpótláskorúak és a szeniorok 3,5 kilométeren, a juniorok és a felnőttek pedig 5 és fél kilométeren versenyeznek. Az amatőrökkel együtt összesen ezernél több indulóra számítok, már csak azért is, mert 30 fok körüli meleget ígér a meteorológia, a víz pedig ideális, 23 fokos lesz.”

Németh Zsolt hozzátette, hogy az öbölátúszás házigazdája a friss világbajnoki bronzérmes, a múlt heti sanghaji vb-n 25 kilométeren remeklő Gercsák Balázs lesz, aki lehet, hogy maga is nekivág a legyűrendő távnak.

„Vasárnap reggel 8:30-tól 12-ig lehet jelentkezni a PORT.hu ÖBÖLÁTÚSZÁS névvel meghirdetett eseményünkre, amelyen 9:30-kor rajtol az első csoport, az utolsó pedig, a profiké, 12:30 órakor, ők zárják a Balaton legvédettebb öblében sorra kerülő viadalt. Minden egyéb fontos információ a www.obolatuszas.hu lapon lelhető fel" - mondta a főszervező.