Evezés: a 12-ben a magyar egységek az ifi vb-n

2011.08.05. 17:05

Mind a három magyar csapat sikeresen vette a pénteki akadályt az angliai Etonban, az ifjúsági evezős világbajnokságon – a jövő évi olimpiai pályán –, így bejutottak a legjobb 12-be, ahol szombaton a döntőbe kerülésért eveznek.

A kormányos nélküli kettesben Vancsura Bendegúz és Csányi Péter (EDF-Démász Bajai SVSC, edző: Bartos Nándor) futamukban a második helyen értek be, ezzel kvalifikálva magukat a 12-be, a spanyol és a chilei párosok mellett. Szombaton középdöntő a legjobb 6-ba kerülésért. Az élen végzett három csapat közti különbség 3,5 mp volt.

A kétpárevezősöknél a Kaszás Kornél (Győri Vízügy SEK) és Bíró Márk (Szolnoki Főiskola-Tisza EE, edző: Kiss László)  alkotta páros végig szoros futamban küzdött az első két helyért, ugyanis ők jutnak a legjobb 12-be. A magyarok hatalmas hajrában értek célba másodikként az észtek mögött és a horvát páros előtt. A befutónál az első és a harmadik csapat között mindössze 1,5 mp volt.

A négypárevezősök közt Mészáros Csongor, Matheisz József (Mohácsi Torna Egylet), Papp Gergely és Pétervári-Molnár Bendegúz (Budapest Evezős Egylet, edző: Molnár Zoltán) alkotta hajó magabiztos evezéssel végig vezetve ért célba a csehek előtt. Ők ketten jutottak a középdöntőbe, ahol a legjobb 6-ba kerülés a cél.