Német siker a kalóz Eb-n

2011.08.05. 14:34

Elsöprő német sikerrel fejeződött be a Balatonfüreden megrendezett az EUROSAF SBGK Kalóz Európa-bajnokság. A kontinensviadalon ugyanis a dobogó mindegyik fokára Németország versenyzői állhattak fel. Az aranyérmet a Svenja Thoroe, Karsten Bredt páros szerezte meg a Pingel Ines, Heldt Thomas duó és a Hegert Detlef, Bajon Oliver páros előtt.

A 83 vitorlást felvonultató mezőnyben a magyarok közül Barcza György és Hirschler Judit érte el a legjobb eredményt, ők a hetedik helyen zártak. A legjobb 12-ben volt még egy magyar páros: Gömbös Lóránd és Beck Gergő a 9. lett.

Szentpéteri Ádám, a Magyar Kalóz Osztályszövetség elnöke sikeresnek ítélte meg az Európa-bajnokságot: „Annak ellenére, hogy az időjárás nem mindig volt vitorlázásra alkalmas, a szervezők jól teljesítettek, és egy rendkívül jó hangulatú, sportszakmai szempontból sikeres Európa-bajnokságot bonyolított le Balatonfüred. Kellemes meglepetés a magyarok jó szereplése, hiszen a legjobb 10-ben általában csak német indulók szoktak lenni” - mondta a sportvezető. A hajóosztály következő Európa-bajnoksága két év múlva lesz, a csehországi Lipnóban.