Benedek
-5 °C
5 °C

Powell nem indul 100-on Londonban

2011.08.05. 15:17

Ágyéksérülése miatt nem áll rajthoz 100 méteres síkfutásban a korábbi világcsúcstartó jamaicai Asafa Powell a Gyémánt Liga-sorozat pénteki állomásán, Londonban. A szervezők közleménye szerint a 28 éves sprinter azt mondta, nem akar kockáztatni, mert a világbajnokság augusztus 27-én kezdődik a dél-koreai Teguban, s ha most súlyosabbá válna a sérülése, kétséges, hogy a vb rajtjáig felépülne.

„A múlt szombati, budapesti verseny óta érzem, valami nincs rendben, de máig reménykedtem, hogy elmúlik a fájdalom - idézte Powellt a közlemény. Próbáltam kezeltetni a sérülést, de végül kénytelen voltam a visszalépés mellett dönteni. Sajnálom, hogy így alakult, mert Londonban mindig nagy élmény rajthoz állni, a szurkolók fantasztikusak itt, s ezúton is szeretném megköszönni a támogatásukat.”

A jamaicai vágtázó 9.86 mp-cel nyerte múlt szombaton a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat, s a világ idei legjobbja szintén az ő nevéhez fűződik: júniusban, Lausanne-ban 9.78 mp alatt futotta le a klasszikus távot.