Vb-t rendezne a Magyar Asztalitenisz Szövetség

2011.08.09. 14:41

Többek között világbajnokság rendezéséről szóló, nagyra törő terveget szövöget Pákh Imre, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) májusban megválasztott új elnöke, aki szerint új alapokra kell helyezni a sportágat.

Az Egyesült Államokban élő magyar üzletember - a Munkácsy Alapítvány elnöke - a MOATSZ keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a szövetség vezetőivel legkésőbb szeptember végéig kidolgoznak egy középtávú koncepciót, amelyben fontos szerepet kap majd az utánpótlás fejlesztése, és az iskolai pingpong újraindítása. Szeretné megerősíteni a sportág anyagi bázisát, s a változtatások nyomán egy-két éven belül jelentős és látványos javulásra számít. Elhangzott az is, hogy Budapest januárban Pro Tour-verseny házigazdája lesz, és 2015-ben vagy 2016-ban világbajnokságot is rendezne.

A jövő évi londoni olimpiára Póta Georgina és Tóth Krisztina már kvalifikálta magát, Téglás Péter szövetségi kapitány pedig reméli, hogy Lovas Petra - s ezzel együtt a csapat - is kvótát szerez. A férfiak irányító Harczi Zsolt legalább egy indulási jog kiharcolásában bízik.