Elemér
-1 °C
10 °C

Golf: Kővári nyerte a junior nyílt bajnokságot

2011.08.15. 20:05

Az idei év amatőr magyar bajnoka, Kővári Dániel a győzött a Magyar Golf Clubban rendezett Junior Magyar és Nyílt Golfbajnokságon. Kisorosziban három napon át versenyeztek a fiatalok, a nyílt bajnokságra a lengyel és a török csapat is sok versenyzőt nevezett, közöttük olyanokat, akik egy hónapja a European Young Mastersen is részt vettek.

Az első napon a magyar bajnok 3 ütéssel par alatt teljesítette a 18 szakaszt, és mivel csak ő volt az előírt ütésszám alatt, a többiek inkább néhány ütéssel par fölött, ezért olyan komoly előnyre tett szert, hogy a második és a harmadik napon elég volt két par fölötti eredmény (73, 75) is a győzelemhez. A Young Masteren is indult török Mutlu Güner lehetett volna, aki megszoríthatta volna, de az első napon összehozott +15 ütése után hiába játszott ő is 69-et, vagyis -3-at, a lemaradása akkora volt, hogy még a dobogóra sem sikerült felkerülnie.

Kőváritól 11 ütéssel lemaradva a három nap összesítésében Rózsa Csilla végzett a második helyen 77, 74, 77 ütéssel, a dobogó harmadik fokára a lengyel Jedrzej Gasienica-Ciulacz állhatott, míg a hazaiak sorrendjében Németh Olivért illette ez a hely.