Kiss Dániel nem indul az atlétikai vb-n

2011.08.18. 11:15

Az olimpiai felkészülés érdekében lemondta a részvételt az augusztus 27-én kezdődő atlétikai világbajnokságon Kiss Dániel. A tavalyi Európa-bajnokságon bronzérmes gátfutó döntéséről csütörtökön tájékoztatta Dornbach Ildikó szakmai igazgató a szövetség honlapját (www.masz.hu).

„Az elmúlt hónapok sorozatos sérüléseiből ugyan végtelen hittel és elszántsággal építkezett újra és újra, ám az utolsó tesztedzések azzal a szomorú ténnyel szembesítették, hogy lábközépcsont-fájdalma miatt nem képes százszázalékos intenzitású erőkifejtésre, így pedig nincs értelme rajthoz állni a világbajnokságon” - mondta Dornbach Ildikó, aki hozzátette: az elkövetkezendő hetek legfontosabb feladata az lesz, hogy Kiss fizikailag és lelkileg mihamarabb rendbe hozza magát annak érdekében, hogy teljes értékű munkát tudjon végezni a sikeres olimpiai felkészülésért.

Kiss Dániel 2009-ben országos csúccsal jutott az elődöntőbe 110 m gáton a berlini vb-n, 2010 januárjában pedig Bakos György 25 éves magyar rekordját adta át a múltnak 60 m gáton (7.57 mp). A tavalyi fedett vb-n döntőt futott, majd júniusban 13.32 mp-cel ismét országos csúcsot ért el 110 m gáton. Ezt követte a barcelonai Eb, ahol harmadikként ért célba. Idén azonban folyamatosan sérülésekkel küszködött, így nem tudta megközelíteni legjobbját.

Dornbach Ildikó később azt is bejelentette, hogy sérülés miatt Minczér Albert sem utazik Teguba. Minczér a kínai Sencsenben zajló Universiadén szenvedett Achilles-sérülést. Kiss és MInczér kiválásával 12 fős magyar csapat indul a tegui vb-n.