A vadállat Pepére nincs gyógyszer

2011.08.19. 10:29

A Real Madrid portugál középhátvédjét hiába tiltották már el többször is, amikor visszatér, ugyanonnan folytatja, ahol abbahagyta: megy lábra, fejre, mindenre, amit csak ér. A Barcelona ellen eddig háromszor rúgott piros lapot érően, csak egyszer állították ki. Az egész egy két évvel ezelőtti meccsen kezdődött.

2009. áprilisában a Getafével játszott a Real Madrid, Pepe saját tizenhatosán belül lökte fel Casquerót, aki el is esett. Az akkor mindössze pár perce a pályán levő Pepének teljesen elborult az agya, kettőt rúgott a földön fekvő játékosba. Kiállították, tíz meccsre szóló eltiltást kapott.

Következő ámokfutására idén márciusig kellett várni, a Lyon elleni BL-nyolcaddöntőn először Cissokhót rúgta fejbe, aztán Lisandrót talpalta le. Az orosz bíró előtte adott már neki sárgát, de a fenti szabálytalanságok egyikéért sem büntette.

Az áprilisi BL-elődöntő visszavágóján már nem úszta meg, a 60. percben Dani Alvest talpalta le, Stark játékvezető kiálította. Ezzel az agyatlansággal saját csapatát szívatta meg, emberhátrányban voltak a meccs végéig, két gólt is kaptak a Barcelonától.

A spanyol Szuperkupa első meccsén is elszaladt vele a ló, újra Dani Alvesbe szállt bele, megint megúszta az egyértelmű pirosat, még sárgát sem kapott.

A visszavágón sem bírt magával, Messi simán megkerülte volna, de Pepe nyilván látta, hogy a Barca-csatár akkor egy az egyben vihetné rá a kapusra, ezért beállt elé. A szándék egyértelmű volt, köze nem volt a labdához, ezért is simán ki lehetett volna állítani, sárgával megúszta.

Mourinho most is megvédte játékosát, szerinte sem Pepe, sem a 94. percben kiállított Marcelo nem csináltak semmit, csak fociztak.