Sérülések és hőség nehezíti a felkészülést a torna-vb-re

2011.08.24. 11:36

Két világbajnoki kerettag férfitornász is megsérült egy héttel az első válogató előtt. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint Szabó Nándor egy nekifutás közben szenvedett izomszakadást, így ő biztosan kihagyja az október 8-án rajtoló tokiói olimpiai kvalifikációs vb-t. Tálas Bencének a hüvelykujja ficamodott ki, amikor a korláton egy elemnél mellényúlt, felépülése várhatóan 2-3 hetet vesz igénybe. A versenyzők és edzőik a budapesti Tornacsarnokban uralkodó hőségre is panaszkodnak.

A világbajnok Berki Krisztián már valamennyi szerén (lólengés, ugrás, nyújtó, gyűrű) megkezdte a gyakorlatok bemutatását, továbbá ismét csatlakoztak a kerethez a kínai Universiadén szereplők is.

A vb első hazai válogatójára a férfiaknál augusztus 31-én kerül sor a Tornacsarnokban, míg a második megméretés a szeptember 10-i országos bajnokság lesz. Kovács István vezetőedző elmondása szerint az egyéni összetettben és a szerenként elért helyezésekre is pontokat kapnak a versenyzők, így a két válogató eredménye alapján az első három tornász automatikusan tagja a vb-csapatnak, míg a további négyet a vezetőedző jelöli ki.