Mészáros és Joó negyeddöntős a cselgáncs vb-n

2011.08.26. 13:17

A 70 kg-os Mészáros Anett és a 78 kg-os Joó Abigél is ippongyőzelemmel jutott a negyeddöntőbe a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.

Mészáros, a Honvéd Európa-bajnoka - aki az előző három vb-n két ezüstöt és egy bronzot szerzett - a svájci Juliane Robra és a salvadori Veronica Mendoza után a nyolcaddöntőben Lynn Mossonggal találkozott, és már 11 másodperc elteltével jukót érően dobta el a luxemburgit. A mérkőzés 1 perc 21 mp-ig tartott, amikor a 24 éves magyar oktatófilmbe illő belső combdobással vitte földre a luxemburgit, és ipponnal nyert. A nyolc között a vb-harmadik japán Kunihara Joriko vár rá, akit legyőzött eddigi két meccsükön.

A nap másik magyarja, az ugyancsak Eb-aranyérmes Joó az olasz Assunta Galeone és a Fidzsi-szigeteki Sisilia Rasokisoki után a szintén Európa-bajnok orosz Vera Moszkaljukkal találkozott, akit megvert áprilisban az isztambuli kontinenstornán. Második összecsapásukon az ellenfél intésekkel jukóhoz jutott, ám 2:10 perc elteltével a 21 éves magyar vazaarit érően dobta el. Joó nem lassított, a következő földharcban kőkemény fojtásba fogta az oroszt, végül ipponnal nyert. A negyeddöntőben a vb-második brazil Mayra Aguiar következik, akitől tavaly kikapott a Hungária Kupán.