21:00, June 14.
Németország 0
Skócia 0

Magyar ezüst- és bronzérem a kadett birkózó-vb zárónapján

2011.08.28. 19:34

Daher Michel ezüst-, Lévai Zoltán pedig bronzérmet nyert a Szombathelyen rendezett kadett birkózó-világbajnokság zárónapján.

A magyar szövetség honlapja szerint a komoly térdsérüléssel szőnyegre lépett Daher a kötöttfogásúak 63 kg-os súlycsoportjában előbb két menetben nyert indiai riválisa ellen, majd olasz ellenfelét tussal múlta felül. A legjobb négy között az orosz Asztemir Orsokdugov sem jelentett akadályt, őt is akciódús birkózással verte meg Daher, aki az Ázsia-bajnok iráni Pajam Buvri Pajani elleni fináléban 5-4-re bukta el az első és 1-0-ra a második menetet, így másodikként zárt.

A 46 kilós Lévai Zoltán kirgiz és kazah vetélytársát egyaránt három menetben felülmúlva jutott az elődöntőbe, ahol ugyan kikapott, de a bronzmérkőzésen a mexikói Arnold Dominguezt két menetben legyőzte, ezzel dobogóra állhatott. A magyar csapat így 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel zárta a vb-t.

A vasárnap szőnyegre lépett másik három magyar birkózó közül Lukács-Farkas András (76 kg), Losonczi Ottó (54) és Halasi Dániel (100) egyaránt egy vereséggel kiesett.