Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Copfja miatt veszítette el a vb-t

2011.09.04. 10:27

A Gazetta Dello Sport elemzése szerint a fehérorosz Nasztasszija Mironcsik-Ivanova hosszú copfja nélkül megnyerhette volna a tegui atlétikai világbajnokságon a női távolugrást.

ivanova

Az atlétanőnek a harmadik sorozatban 674 centimétert mértek, mert a haja is beleért a homokba. A szabályok szerint a legközelebbi nyom számít. Copfja nélkül úgy 690 centis lett volna az ugrása, amivel világbajnokságot és 60 ezer dollárt nyert volna.

A döntőben az amerikai Brittney Reese győzött 682-vel, úgy hogy csak legelső kísérlete volt érvényes.

Mironcsik-Ivanova nem az első sportolónő, aki hajviselete miatt bukik óriásit. Az 1952-es helsinki olimpián a lengyel Elżbieta Krzesińska Duńska maradt le az ezüstéremről hosszú copfja miatt. A becslések szerint a haja által hagyott nyom miatt 60 centivel lett kisebb az ugrása, ezzel 12.-ként végzett. Duńska tanult az esetből, utána rövidebb hajjal versenyzett, és négy évvel később Melbourne-ben megnyerte az olimpiát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek