Egymilliárdos sportcsarnok épül Szentgotthárdon

2011.09.06. 17:39

Egymilliárd forintos beruházással, vállalkozások társasági adójából elkülönített céltámogatás felhasználásával épülhet új sportcsarnok Szentgotthárdon - írta kedden a Nyugat.hu internetes portál.

Az ötletet a Szentgotthárdi Kézilabda Klub vetette fel azután, hogy egy törvénymódosítás lehetővé tette: a vállalkozások társasági adójuk terhére támogathatnak amatőr sportegyesületeket, ha azok az úgynevezett látvány-csapatsport kategóriában tevékenykednek.

A kézilabdaklub megkeresésére több vállalkozás, köztük a legnagyobb szentgotthárdi cég - a General Motors Powertrain - is rábólintott, így közel egymilliárd forintért a tervek szerint egy 2000 négyzetméter alapterületű, mintegy 600 ülőhelyes, összesen ezer fő befogadására alkalmas csarnok épülhet a Rába-parti városban.

A csarnokot multifunkcionálisra tervezik, több sportág számára is alkalmassá kívánják tenni, de akár könnyűzenei koncerteket is tarthatnak majd benne. A város önkormányzatának képviselőtestülete legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a tulajdonukban lévő sporttelepen építsék fel a csarnokot, ehhez pedig már a szükséges területet is a későbbi üzemeltető kézisklub kezelésébe adták.