Torna: Hídvégi és Csillag nyerte az összetett ob-t

2011.09.10. 16:06

Hídvégi Vid és Csillag Tünde nyerte a tornászok összetett országos bajnokságát a Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért.

A férfiak rendkívül jó teljesítményt nyújtottak, gyakorlatilag mindenki azt hozta, amit tud. Az összetett versenyt Hídvégi Vid nyerte Rácz Attila és Vlacsil Attila előtt. Kovács István vezetőedző elégedett a csapattal, szerinte a fiatalok már egyre jobban kezdik megszorítani a rutinosabb tornászokat, és már pontszámban sincs akkora különbség a versenyzők között. A világbajnok Berki Krisztián négy szeren indult, és mindenhol kiválóan szerepelt. Lólengés-gyakorlata az elmúlt időszak egyik legjobbja volt, gyűrűn technikai és kiviteli szempontból is remekelt, nyújtója is sikerült, míg ugrásban volt egy kisebb hibája, de pontszáma így is megfelelt volna az olimpiai kvalifikáció feltételeinek valamennyi szeren.

A nőknél Csillag Tünde győzött Divéky Luca és Lónai Hajnalka előtt. Draskóczy Imre vezetőedző tájékoztatása szerint a csapat fáradtan, több hetes edzőtáborból érkezett az ob-ra, hiszen a válogatottnak egy hónap múlva, a tokiói világbajnokságon kell majd csúcsformában lennie, míg a vb-n nem induló Csillag a Swietelsky-Vasúttechnika Kupára hegyezte ki a csúcsformát. Böczögő Dorina kisebb sérülést szerzett az edzőtáborban, így csak felemáskorláton és gerendán indult, míg Austin Sheppard a gerendánál fejre esett, az orvosi vizsgálatok szerint szerencsére nincs komolyabb baja, de vasárnap reggel kórházban is megnézik, így az amerikai-magyar versenyző visszalépett a többi szertől.

A Swietelsky-Vasúttechnika Kupáért kiírt országos bajnokság a második vb-válogató is volt egyben. A nőknél már csapathirdetésre is sor került, míg a férfiaknál vasárnapra alakul ki a vb-csapat. Női vb-csapat: Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Tóth Renáta, Nagy Orsolya. A két vb-válogató eredménye alapján az első három automatikusan tagja a vb-csapatnak, három tornászt a vezetőedző jelölt, míg a tartalék a 2 vb-válogató eredménye alapján került kijelölésre. A nőknél a szerenként elért helyezésekre kaptak pontokat a versenyzők, így alakult ki a végső sorrend.

Az két vb-válogató eredménye:
1. Divéky Luca  45 helyezési pont
2. Böczögő Dorina 41
3. Austin Sheppard  32
4. Lónai Hajnalka 28
5. Gombás Laura  27
6. Tóth Renáta   23
7. Nagy Orsolya 21

Egyéni összetett országos bajnokság a Vasúttechnika Kupáért, végeredmény:

Nők:
1. Csillag Tünde  Delfin SI SE Szombathely  ( edzők: Vizer Erzsébet, Rácz Gábor ) 52.800 pont
2. Divéky Luca KSI SE 52.600
3.  Lónai Hajnalka TC Békéscsaba 51.200
4. Gombás Laura BHSE 50.900
5. Nagy Orsolya  Postás SE 48.000
6. Szabadfi Szlivia Postás SE 46.400

Férfiak:
1. Hídvégi Vid KSI SE  ( edző: Laufer Béla) 84.050
2. Rácz Attila  FTC Ybl Tervező 83.500
3. Vlacsil Attila FTC Ybl Tervező  83.350
4. Babos Ádám FTC Ybl Tervező 82.250
5. Kállai Zoltán BHSE 81.500
6. Vecsernyés Dávid   Bercsényi DSE Győr 80.200