Módos a negyeddöntőben kikapott

2011.09.12. 17:48

A 55 kilós kötöttfogású Módos Péter bejutott a negyeddöntőbe, majd ott kikapott az azeri Rovsan Bajramovtól az isztambuli, olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság nyitónapján. Az egész évben sérülésekkel küzdő magyar a 2008-as és 2010-es Eb-n is legyőzött észt Anar Zejnalovval találkozott a legjobb 16 között. Az első menetben meddő harc folyt állásból, elsőként Módos térdelt le. Kedvezőbb helyzetét kihasználva Zejnalov megpörgette őt, azonban Módos az akció végén kiszabadult és riválisa mögé került, majd ő is pörgetett egyet, ezzel vert helyzetből nyerte meg a nyitó felvonást (4-2).

A folytatásban sem bírtak egymással az első másfél percben, de Módos a parterhelyzetből nem csinált értékelhető akciót, így védekezésével egyenlített az észt (0-1). A harmadik, továbbjutást eldöntő menet hasonló forgatókönyv szerint zajlott, csak ezúttal Módos védekezett hibátlanul térdelő helyzetből (1-0), ezzel megnyerte a meccset.

A negyeddöntőben a 2008-ban Európa-bajnok Bajramov várt Módosra. Azon a kontinensviadalon párharcukat Bajramov nyerte, majd a magyar a vigaszágon szerezte meg pályafutása eddigi egyetlen érmét felnőtt világversenyen, egy bronzot. A 23 éves magyarnak ezúttal is túl nagy falat volt az azeri, ugyanis előbb a másfél perces tusakodás után a térdelő riválisával nem tudott mit kezdeni (0-1), majd fordított helyzetben Bajramov eldobta őt (0-1), így Módos kikapott.

Bajramov aztán az elődöntőben is győzött, ezzel vigaszágra vitte Módost, akinek ott egyetlen meccset kell nyernie, hogy éremért birkózzon, ezzel biztosan olimpiai kvótát szerezzen. Hozzá hasonlóan folytathatja a 66 kilós Lőrincz Tamás is, mert az őt legyőző grúz Manucsar Chadaja szintén fináléba jutott - a 2006-os magyar Európa-bajnoknak két sikerrel megvívott meccs kell az olimpiai indulási joghoz. A 96 kg-os Kiss Balázs viszont kiesett, mert az őt búcsúztató török Cenk Ildem kikapott a négy között.