Bácsi Péter menetel a birkózó-vb-n

2011.09.14. 14:28

A 74 kilós Bácsi Péter Ázsia legjobbjai ellen kezdett, mindkét meccsét könnyedén nyerte, így a nyolcaddöntőbe jutás legfeljebb bemelegítés volt számára az isztambuli olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

A 2008-ban Európa-bajnok, idén ezüstérmes magyar óvatosan kezdett, állásban nem erőltette a támadást a dél-koreai Kim Jin Hjeok ellen. Kékmezesként először a tavalyi Ázsia-bajnokság ezüstérmese térdelt le, Bácsi pedig könnyedén felkapta riválisát, eldobta, majd ugyanezt megcsinálta még egyszer (4-0). A folytatásban már nem várt a parterhelyzetig az FTC 28 éves birkózója, megragadta a derekánál Kimet és a földre kényszerítette, majd kiemelte és eldobta megint (4-0).

A 16 közé jutásért a tavalyi vb ötödik helyezettje, a japán Kanakubo Takehiro várt rá. Bácsi már álló harcban sokat kezdeményezett, egyszer megpróbálta kitolni a szőnyegről ellenfelét, egyszer mögé kerüléssel kísérletezett, de a japán az utolsó pillanatban mindkétszer kibújt a fogásból. Az első menetben Bácsi volt a kedvezményezett a parterhelyzetben, s ezt kihasználva megpörgette ellenfelét (2-0). A folytatásban álló helyzetben felkapta és ledöntötte a japánt, aki ezután nagy vehemenciával küzdött, de Bácsi megkontrázta egyik akcióját, és biztosan nyerte ezt a két percet (3-0), ezáltal a meccset is.

A nyolcaddöntőben a román Ionel Puscasu lesz az ellenfele.