A vb miatt a hétvégén rendezik a kard egyéni ob-t

2011.09.20. 18:36

A szokásos decemberi időpontnál lényegesen korábban, már ezen a héten, szombaton megrendezik a kardozók egyéni országos bajnokságát.

A módosítást Kovács Tamás, a fegyvernem szövetségi kapitánya szorgalmazta abból a megfontolásból, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson az októberi világbajnokságra készülő vívóinak.

"Nagyon rossz időpontban van a vb, az Európa-bajnokság után gyakorlatilag nincs verseny. Remélem, egyszer visszakerül az eredeti, nyári időpontra, az Eb-t meg valamikor áprilisban lebonyolítják - mondta  a szakvezető, aki kitért arra is, hogy a válogatott kerettagok augusztus közepe óta együtt edzenek. - Két hét fizikai alapozás volt, ebből egy Ausztriában, majd Tatára mentünk, és a jövő hét végéig ott is maradunk. Jelenleg 16 férfi és nyolc női kardozó készül az edzőtáborban, ahol a múlt héten lengyel kardozók fordultak meg, most pedig osztrákok és törökök vannak itt."

Kovács Tamás megemlítette, hogy mások is keresik a lehetőséget a készültségi szint tesztelésére, a lengyeleknél például a múlt héten volt a bajnokság, a németek pedig olasz vendégekkel rendeztek nemzetközi viadalt Tauberbischofsheimben.

Az ob - a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban - szombaton 10 órakor kezdődik a nők, 12-kor pedig a férfiak számára, majd a négyes döntőket 15 órától bonyolítják le. A világbajnokságra október 8-16-án kerül sor a szicíliai Cataniában.