Lampardra és Gerrardra vetette ki hálóját az Anzsi

2011.09.20. 21:54

Lassan már a világ összes valamirevaló játékosát összehozták Dzsudzsák Balázs dagesztáni klubjával. Már-már fura, hogy a két angol csak most került sorra. Eto'o eszét már elvette a Mahacskala pénztárcája, de fogjuk rá, hogy ő levezetni ment. Gerrard és Lampard viszont biztos, hogy nem jók együtt, legalábbis az angol válogatott eredményei ezt mutatják.

Szulejman Kerimov, a Mahacskala milliárdos tulajdonosa a két középpályásért sem sajnálná a pénzt, a hírek szerint évi 15 millió eurós fizetést is képes lenne adni nekik. Ez több, mint amennyit Messi keres, de még mindig nem ők lennének a legjobban fizetett játékosok a klubnál, Eto'o húsz és félmillióval verhetetlen.

Az nem meglepetés, hogy Eto'o, Roberto Carlos, Dzsudzsák és Zsirkov után (Vidics és Neymar nem jött össze) két ekkora kaliberrel is bepróbálkoznak a dagesztániak. Azt viszont figyelmen kívül hagyják, hogy Gerrard és Lampard együtt képtelenek hatékonyan játszani, legalábbis ezt az angol válogatottban még egyetlen szövetségi kapitánynak sem sikerült elérnie.

Eto'o példája megmutatta, hogy van az a pénz, amiért egy igazi világsztár is képes otthagyni a jól bevált Nyugat-Európát, és ismeretlen földön szerencsét próbálni, de Gerrard és Lampard azért más tészta. A kameruni tényleg mindent megnyert már klubszinten, amit lehetett, bár még jó pár eredményes éve lehetett volna az Interben. Ettől még neki 30 éves kora ellenére is jobban elhisszük, hogy levezetni ment az orosz bajnokságba.

Gerrard egy évvel idősebb, de amíg nem nyer bajnokságot a Poollal, nem fog megnyugodni. Valószínűleg a nyugdíjig fog próbálkozni, aztán vagy összejön vagy nem. Lampardnál más a helyzet, ő Bajnokok Ligáját akar nyerni, de egyre lassabb, és a szezon végén valószínűleg el fogják küldeni. Főleg, ha valaki meg is fizeti.

Az is lehet, hogy egyik marad, a másik megy. Az is lehet, hogy Kerimov most túl nagyot álmodott, mindenesetre önbizalma az egeket verdesi. Sok sikert, bármi is lesz.