Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Hibátlan gyakorlat sem volt elég a kéziszercsapatnak

2011.09.24. 22:51 Módosítva: 2011.09.24. 22:51

A 14. helyen végzett a Hauser Judith, Topic Dária, Buda Júlia, Kohlhoffer Fanni, Korom Anna, Katona Barbara, Miklós Dominika, Szkokán Mónika alkotta együttes kéziszercsapat a ritmikus gimnasztikázók montpellier-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságán összetettben, ami azt jelenti, hogy elszálltak számára az olimpiai remények.

Sinkó Andrea szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a magyar csapat mindkét gyakorlatát kiválóan adta elő, hibátlan volt az öt labda és a szalag-karika bemutató is, ám a pontok ezt nem tükrözték. A labdára 25,050, míg a szalag-karikára 25,100 pontot kaptak Hauserék, összesen 50,150-et, ez pedig összetettben a 14. helyre volt elegendő. Az együttes a mezőny első felében szerepelt, ahol a zsűri még nem szórta bőkezűen a pontokat, így a magyar csapat volt az egyetlen, amely hibátlan bemutatókkal nem jutott a legjobb 12 közé. Ez pedig azt jelenti, hogy nem lehet ott a londoni olimpián.

Az összetett sorrend alapján a legjobb hat csapat olimpiai kvalifikációhoz jutott, míg további hat a januári tesztversenyen szállhat harcba, ahol újabb négy kvótát osztanak ki. A tesztviadalon való részvétel egyébként négy tizeden múlott, ezzel már a 12. helyen lehetett volna végezni, a magyar szakvezetés szerint ez bőven benne volt a csapat gyakorlataiban. A spanyolok például úgy végeztek a magyarok előtt, hogy két szalagjuk összecsomózódott.