Vonatbalesetben hunyt el a romániai magyar sielő

2011.09.28. 14:47

Közúti balesetben elhunyt Szabó János Kevend romániai síbajnok. Autóját egy kijelzés nélküli vasúti átkelőhelynél ütötte el a vonat.

A hétfő este történt balesetről a Krónika és a Hargita Népe című napilapok valamint a Transindex és a Székelyhon című hírportálok  beszámoltak. A 24 éves sportoló a csíkzsögödi vasúti átkelőnél akart áthajtani kocsival, amikor karambolozott a Csíkszeredából Sepsiszentgyörgy irányába közlekedő személyvonattal.

A Krónika szerint Szabó János Kevend az utóbbi időben az extrém síelésnek számító freeride elnevezésű szakágban versenyzett, de a síkrosszban szeretett volna kijutni a következő, 2014-es, szocsi téli olimpiára román vagy magyar versenyzőként. Az idén áprilisban hatodik helyen végzett egy csehországi nemzetközi síkrosszversenyen, így a csíki síelő a következő idényben indulhatott volna a Világkupa-futamokon. A sportoló a motorsportokban is jó volt, több csíkszeredai gyorsulási versenyen is jó helyen végzett.

Az említett átkelő nagyon veszélyes, 1990 óta több mint tíz baleset történt, mivel sem sorompó, sem vasúti fényjelző, sem pedig hangjelző nem figyelmezteti a gépkocsivezetőket a vonatok közeledésre. Mindössze egy felirat és egy kereszt jelzi a vasúti átkelő helyét. A helyiek korábban aláírásgyűjtést is indítottak, hogy biztonságosabbá tegyék az átkelőhelyet, de akciójuk eredménytelen volt.