A Barcelona futsalban is nagyon jó

2011.09.30. 18:37

A világ egyik legjobb futsalcsapatával játszott a győri Rába ETO az UEFA Futsal Cup második csoportkörének második fordulójában. A magyar bajnok a tisztességes helytállás reményében lépett a Riga melletti Jelgava sportcsarnokban pályára, ahol igen csekély – 200 fős – közönség kísérte figyelemmel a meccset. A Barcelona futsalcsapatáról tudni kell, majdnem akkora névnek számít ebben a sportágban, mint a BL-győztes klubtársak.

Az ETO idegesen kezdett és már a 3. percben vesztésre állt, de egy nagyszerű kontra után Harnisch góljával sikerült egyenlíteni. Az első félidő további részében többet kezdeményezett a Barcelona, aminek meg is lett az eredménye és 14 percnyi játék után már 3-1-re vezetett. Az első játékrész hajrájában az ETO feljavult, de szépíteni nem sikerült.

A második félidőben a Barcelona beszorította a magyar bajnokot és gyorsan megszületett a negyedik katalán találat, majd öt perccel később az ötödik is. Ekkor a magyar csapat taktikát váltott, a kapus Balázst támadásoknál lehozta és öt a négy ellen támadott. Szépíteni sikerült, de az utolsó öt percben még jött három Barcelona-gól. Így végül a Győr bár tisztességesen helytáll, nagy verést kapott, a világ egyik legjobb futsalcsapata nagyon simán, 8-2 nyert.

Ahogy a találkozó előtt a győriek elmondták, nem a Barcelonát kell legyőzni, a továbbjutás a vasárnapi, bosnyák Leotar elleni meccsen fog eldőlni. A Leotar az első körben 9-0-ra kapott ki a Barcelonától, míg a Rába ETO a házigazda Nikars Rigát győzte le 7-4-re. A négyfős csoportból az első kettő jut tovább.

UEFA Futsal Cup, 2. selejtezőkör, 2. forduló: Barcelona–Rába ETO 8-2 (3-1). Gólszerző: Lin (3.), Saad (9.), Ari Santos (14.), Javi Rodriguez (23.), Torras (28.), Igor (35., 37.), Gabriel (39.), ill. Harnisch (5., 32.). Az FK Nikars Riga (lett)-Leotar Terbinje (bosnyák) 3-3. Az állás: 1. FC Barcelona 6 pont, 2. Rába ETO 3, 3. FK Nikars Riga 1 (7-10), 4. Leotar Terbinje 1 (3-12)  • Hírek
  • Csok