Varga Miklós a 32 között a boksz-vb-n

2011.10.01. 13:11

Pontozásos győzelemmel jutott be Varga Miklós a legjobb 32 közé a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs férfi ökölvívó-világbajnokság szombati versenynapján.

A 60 kilogrammos kategóriában szereplő magyar öklöző 16-11-re győzött a grúz Nikoloz Izoria ellen a délelőtti mérkőzésen. A hajdúsámsoni Eb-bronzérmes már az első menetben is sokkal jobb volt, mint Európa-bajnoki ezüstérmes ellenfele, de akkor még 2-2 állt az eredményjelzőn. A másodikat viszont már 7-3-ra nyerte Varga, a vége úgy lett 16-11, hogy a zárómenetre kissé visszavett az iramból Máté Attila tanítványa.

"Jó volt, jó volt, csak a harmadik menetben a frászt hozta ránk - értékelt Kovács László szövetségi kapitány. - Ha egy kicsit szenvedélyesebben bunyózna Miki, még jobb lehetne, persze így sem lehet okunk a panaszra."

Varga így nyilatkozott: "Bokszoltam már jobban is, de azért jól ment. A végére egy kicsit elfáradtam a grúz ellen, akivel eddig még nem találkoztam, ismeretlen volt számomra."

A magyar öklöző legközelebb - már a nyolcaddöntőbe jutásért - hétfőn lép a kötelek közé az algériai Abdelkader Chadival. Szombaton még egy magyar küzd meg a 32 közé kerülésért: a 75 kg-os Harcsa Zoltán a salvadori José Bernallal találkozik.

A bokszválogatott csapatkapitánya, a legutóbbi vb-n harmadik 64 kg-os Káté Gyula péntek este 24-14-es pontozással nyert a fehérorosz Jevgenyij Ramaskevics ellen, s a legjobb 16 között folytathatja, ha vasárnap felülmúlja a kanadai Yves Ulysse-t a Hejdar Alijev sportcsarnokban.

Időközben megszületett a világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetése: az első helyen kiemelt üzbeg középsúlyú, Abbosz Atojev a harmadik menetben döntő fölénnyel kikapott a japán Ryota Muratától. Kétszer számoltak a chicagói és a milánói világbajnokság aranyérmesére, a második után a bíró beszüntette az egyoldalú küzdelmet.