Őrült meccsen nyert a Baltimore

2011.10.03. 07:27

Továbbra is veretlen az tengerentúli amerikai-futball bajnokság, az NFL legutóbbi bajnoka, a Green Bay. A Packers a vasárnapi meccsen az irányító Aaron Rodgers karriercsúcsnak számító 408 yardjával verte simán a Denvert. A védelmek és a speciális egységek nagyszerű játékával győzte le a nap rangadóján a Baltimore a New York Jetst. A Ravens történetében először fordult elő, hogy három touchdownt is a védelem szerezzen. A bizarr meccsen először fordult elő az NFL történetében, hogy öt TD is visszahordásból szülessen, a Baltimore végül simán nyert.

Az újonc irányító, Andy Dalton vezérletével, 14 pontos hátrányból fordított a Cincinnati hazai pályán a Buffalóval szemben. A Bengals tíz nyeretlen meccs után először verte a Billst. Hasonló nagy fordítás szemtanúi lehetek a nézők Dallasban és Philadelphiában is. A Cowboys már 20-3-ra vezetett, de a Detroit 31 pontot hozott össze a második félidőben és nyert, a Lions 1980 óta először kezdte a szezont négy győztes meccsel. Ugyanilyen előnyről kapott ki a liga elitalakulta, a Philadelphia, az Eagles ugyancsak otthon – sőt 23-3-as vezetésről – a San Fraciscótól szenvedett vereséget, hiába passzolt a hazaiak irányítója, Michael Vick karriercsúcsnak számító 416 yardot.

Matt Hasselbeck három TD-passzával nyert a Tennessee. Az előző szezon legjobb futójának választott Arian Fosternek a negyedik negyedben, 42 yardos futás után szerzett pontjaival nyert a Houston a Pittsburgh-gel szemben. A chicagói Davin Hester 69 yardos returnből szerzett TD-t a Carolina elleni találkozón. A Washington 2008 után először áll négy forduló után három győzelemmel. A New Orleans irányítója, Drew Brees ezúttal 351 yardig jutott, a Jacksonville még csak 39 pontot gyűjtött a szezonban. Megszerezte szezonbeli első sikerét a Kansas City.

A New York Giatnts az utolsó másfél percben adott két Eli Manning TD-passzal fordított az Arizona otthonában. Sorrendben a negyedik meccsén is kikapott a Miami. Mind a négy negyedet elbukta az Oakland a New Englanddel szemben.

NFL, 4. hét

Cincinnati Bengals–Buffalo Bills 23-20

Cleveland Browns–Tennessee Titans 13-31

Houston Texans–Pittsburgh Steelers 17-10

Dallas Cowboys–Detroit Lions 30-34

Philadelphia Eagles–San Francisco 49ers 23-24

Chicago Bears–Carolina Panthers 34-29

St. Louis Rams–Washington Redskins 10-17

Jacksonville Jaguars–New Orleans Saints 10-23

Kansas City Chiefs–Minnesota Vikings 22-17

Arizona Cardinals–New York Giants 27-31

Seattle Seahawks–Atlanta Falcons 28-30

Green Bay Packers–Denver Broncos 49-23

Oakland Raiders–New England Patriots 19-31

San Diego Chargers–Miami Dolphins 26-16

Baltimore Ravens–New York Jets 34-17

A Tampa Bay Buccaneers–Indianapolis Colts meccset közép-európai idő szerint kedd hajnalban játsszák.