Ervin
14 °C
21 °C

Takarítók kémkednek a doppingolók után

2011.10.05. 14:58

Furcsa lépést tervez a londoni olimpián dolgozó antidopping bizottság. A szervezet tagjai a játékokon közreműködő takarító és biztonsági személyzettel akarja figyeltetni a gyanúsan viselkedő sportolókat.

A figyelem kiterjed a gyanús anyagokra is. Minderre a doppingellenes szervezet tagjai fogják kiképezni a kisegítő személyzetet. A szervezők bejelentették, hogy rekordnak számító 5000 vizsgálatot fognak végezni az olimpia ideje alatt.

Jonathan Harris, a doppingellenes orvosi bizottság vezetője elmondta: Azért szeretnék a takarítókat is bevonni ebbe a munkába, mert ők dolgoznak olyan speciális helyeken, ahol ezek az események megvalósulhatnak. Számítunk majd az információikra.

Történt már olyan az olimpiákon korábban, amikor éppen a takarítók lepleztek le doppingesetet. 2002-ben, Salt Lake Cityben éppen ők fedezték fel az osztrák sí csapat szállásának hulladékai között a vérátömlesztéshez használt berendezéseket, amellyel később lebuktatták a válogatott edzőjét, Walter Mayert.

A londoni olimpia idején a doppingellenes bizottság tagjai naponta elemzik a beérkező információkat és ezek alapján döntik el, hova összpontosítsák a vizsgálatokat.