Szalay Balázs a Hungaroring üzletfejlesztési igazgatója

2011.10.07. 14:40

Hétfő óta a Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozik Szalay Balázs, a tereprali országos bajnokság tavalyi győztese. A mogyoródi versenypályát üzemeltető cég közleménye szerint Szalay posztja "a pályával kapcsolatos üzletfejlesztéseket, marketing és pr-tevékenységeket, illetve az értékesítési terület feladatait fogja össze."

A Hungaroring Sport Zrt. vezetősége azt szeretné elérni, hogy a vállalkozás az elkészített hároméves terv alapján gazdaságilag nyereségessé váljon. Szalay azt mondta, több sportcélú és társadalmilag fontos szerepvállalás mellett elsősorban olyan projekteknek adnak helyet, amelyek gazdasági hasznot hoznak a cégnek.

"A termékfejlesztés, a marketing, az értékesítés és a PR-tevékenység irányítása mindenhol összehangolt munkát követelt, amit csak egymásra utalva lehet eredményesen végezni, így itt is egy kézbe került mind a négy terület, azaz ezek vezetése a legfőbb feladatom. Egyértelmű a célom: olyan fejlesztéseket, projekteket fog a Hungaroring innentől fogva támogatni, ami veszteség helyett nyereséget hoz a cég számára."

A Dakar-ralin 10 alkalommal indult, 46 éves autóversenyző hozzátette, a mogyoródi pályán jövőre is több olyan programot szerveznek, amelyben a Magyar Motorsport Szövetség és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség is szerepel majd, mint társszervező. "Több olyan közös projektet szeretnénk elindítani, ami például a gyermekeknek fog szólni, hisz később belőlük is kikerülhetnek leendő partnereink" - fogalmazott Szalay. "Ugyancsak folytatjuk sportszakmai és biztonságos közlekedést elősegítő oktatási programjainkat."