Asztalitenisz Eb: már biztosan érmes a női csapat

2011.10.10. 13:03

A magyar női válogatott bejutott az elődöntőbe, így már biztosan érmet szerez a csapatversenyben a Gdanskban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon. A Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra összetételű gárda - amely a tavalyi kontinensviadalon ötödikként zárt - a hétfői negyeddöntőben a németeket verte nagy csatában, 3-2-re.

Egy-egy győzelem és vereség után a harmadik párban asztalhoz lépő Lovas Petra nagyszerű játékkal 0-2-ről fordított az ázsiai származású Zhenqi Barthel ellen, majd az ötödik, mindent eldöntő meccsen Tóth Krisztina óriási küzdelemben - a harmadik szettben 1-6-ról felállva - bizonyult jobbnak Kristin Silbereisennél. A találkozó hat Bundesliga-játékos összecsapását hozta, ugyanis mindhárom magyar Németországban légióskodik. Kedden 10 órától, a fináléba kerülésért a címvédő hollandok lesznek a következő ellenfelek.

"A sorsolás előtt éppen a németeket akartuk elkerülni, mert ugyan legjobbjukat, Wu Jiaduót gyenge formája miatt nem nevezték, a világranglistás pozíciók alapján előttünk vannak, és a stílusuk sem nagyon fekszik nekünk. - mondta az MTI-nek Téglás Péter szövetségi kapitány. - A meccs előtt azt mondtam a lányoknak, hogy itt nem a játéktudás, hanem a koncentráció, a figyelem lesz a döntő, és végül igazam is lett. A kritikus szituációkban Lovas és Tóth is vissza tudott jönni, azaz mentálisan nagyon erősek voltunk ma, ennek köszönhető a siker."

Kedden 10 órától, a fináléba kerülésért a címvédő hollandok lesznek a következő ellenfelek.

"Jelenleg az övék a legjobb válogatott Európában, ez vitathatatlan. Az elmúlt három évben ők nyerték a csapatversenyt. - fogalmazott a szakvezető. - Nem mi vagyunk az esélyesek, így nyugodtan állhatunk oda a mérkőzésre, de persze előre nem adunk fel semmit, nyerni akarunk és megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani."

Csapatverseny, nők, negyeddöntő

Magyarország-Németország 3-2

Tóth Krisztina-Irene Ivancan 1-3 (-6, 6, -7, -8)

Póta Georgina-Kristin Silbereisen 3-0 (8, 3, 10)

Lovas Petra-Zhenqi Barthel 3-2 (-9, -7, 7, 7, 8)

Póta-Ivancan 0-3 (-8, -9, -5)

Tóth-Silbereisen 3-1 (-6, 5, 7, 6)

Hollandia-Spanyolország 3-0

Később, férfiak, negyeddöntő: Magyarország-Portugália 19 ó