Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Csak négy magyar továbbjutó a vívó-vb-n

2011.10.10. 21:11

A lehetséges tizenkettőből csak négy magyar vívó biztosította a helyét a főtáblán a cataniai világbajnokság második napján. Hétfőn az egyetlen kiemelt Szász Emese volt, neki nem kellett pástra lépnie, a másik három párbajtőrözőnek, Takács Emesének, Antal Edinának és Békefi Edinának igen. A csoportkörben mindhárman négy győzelmet hoztak és két mérkőzést veszítettek el, a 64 közé jutásért rendezett egyenes kieséses szakaszban már csak Takács tudott nyerni, Békefi és Antal kikapott. Ebben a versenyszámban 169 induló volt.

A női kardozók 127 fős mezőnyében Benkó Réka a csoportjában ötször győzött és egyszer kikapott, ezzel egyből felkerült a főtáblára. Várhelyi Kata öt asszójából csak egyet tudott megnyerni,kiesett. Márton Anna (3/2) és Damu Dóra (2/3) a csoportkör után még egyszer vívott a 64 közé jutásért, de mindketten vereséget szenvedtek.

A vb második napjának harmadik selejtezős versenye a férfi tőrözőké volt. Gátai Róbert 4/1-gyel, Széki Bence 4/2-vel, Szabados Kristóf 3/2-vel, Szabados Gábor pedig 2/4-gyel zárta az első kanyart, a főtáblára csak Szabados jutott fel. Ebben a szakágban 171-en indultak.

Kedden már érmekért zajlanak a versenyek, akkor a férfi kardozók és a női tőrözők lépnek pástra. Mindkét fegyvernemben teljes a magyar létszám, azaz négy-négy vívó próbál szerencsét.