Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Sokat érhet Imre Gézának a hatodik hely

2011.10.12. 16:52

A keddi versenynap után szerdán is egy hatodik hely volt a legjobb magyar eredmény a cataniai vívó-világbajnokságon. A párbajtőröző Imre Géza harcolta ezt ki, saját bevallása szerint nem igazán jó vívással, inkább erővel, akarattal. Az első fordulóban 15-9-re verte az egyiptomi Ahmed el-Sagirt, majd a következő körben 15-14-re a norvég Sturla Torkildsent, a nyolcaddöntőben pedig - 12-14-ről fordítva - ugyanennyire a kanadai Hugues Boisvert-Simard-t. Éremért viszont már nem léphetett pástra, mert a negyeddöntőben 15-11-re kikapott az olasz Paolo Pizzótól.

Hatodik helyével az olimpiai kvalifikáció szempontjából értékes pontokat gyűjtött. A férfi párbajtőrözőknek csak egyéniben van erre lehetőségük, mivel nem rendeznek számukra csapatversenyt Londonban. A selejtezős időszak ugyan 2012 márciusának végéig tart, de vb a legjobban pontozott verseny.

Éppen emiatt jött különösen rosszul, hogy a tavaly bronzérmes Boczkó Gábor nem bírt az amerikai Soren Thompsonnal, 15-9-re kikapott tőle, így már a második fordulóba sem jutott be. A 33. helyet szerezte meg, míg a harmadik főtáblás Somfai Péter 42., a selejtezőben rekedt Szényi Péter pedig 97. lett az egyébként hatalmas, 214 fős mezőnyben.

A kardozó Benkó Réka könnyedén bejuthatott volna a legjobb 16 közé - ami neki is jól jött volna az olimpiai részvétel szempontjából -, de második asszóját 15-13-ra elvesztette a vietnámi Thi Le Dung Nguyennel szemben úgy, hogy már 12-8-ra is vezetett. A 22. helyen végzett, míg a főtábláról lemaradt Márton Anna 71., Damu Dóra 84., Várhelyi Kata pedig 105.lett. Csütörtökön a női párbajtőrözők és a férfi tőrözők versenyeznek.