Gyárfás
18 °C
35 °C

Magyar: Berki mindent visz a tokiói torna-vb-n

2011.10.13. 19:46

A csütörtöki edzéseken lepróbálta a lólengés szombati döntőjét a címvédő Berki Krisztián és a fináléba nyolcadikként bejutott Hídvégi Vid a tokiói olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon.

A magyar szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint Hídvégit hatodikként, Berkit hetedikként szólítják a szerhez, a két tornász ennek megfelelően, időrendi sorrendben mutatta be gyakorlatát a csütörtöki tréningen.
Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke bízik benne, hogy Berki aranyérmet szerez és Hídvégi is előkelő pozícióban zár majd.
"Remélem, mindketten megcsinálják hibátlanul a gyakorlatukat" - fogalmazott Magyar. "Ha ez sikerül, úgy gondolom, Berki mindent visz, vagyis meglesz az olimpiai kvalifikáció és a címvédés is. Ahogy elnéztem, Hídvégi a negyedik-hatodik legjobb gyakorlatot tudja, és úgy gondolom, akár több hellyel is előrébb léphet. Nagyon örülök, hogy Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is a helyszínen drukkol Berkiéknek."
Hídvégi nagyon elégedetten nyilatkozott a csütörtöki edzés után:     "Alig várom már a finálét. Úgy érzem, életem legjobb gyakorlatát produkáltam az edzésen, az egész jó volt, a leugrás is hibátlan. Így szeretnék teljesíteni szombaton is. Nagy nevekkel versenyzem a döntőben, de úgy érzem, van mit keresnem a legjobb nyolc között, mert ez a gyakorlat megállja a helyét a fináléban. A célom, hogy hibátlanul teljesítsek, hogy ez mire lesz elég, azt majd a bírók eldöntik."
A lólengés döntője magyar idő szerint szombaton reggel 7:45 órakor kezdődik.