Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Pellegrini nem akar olasz zászlóvivő lenni

2011.10.13. 11:46

Megtiszteltetésnek számít vagy fárasztó kötelesség az olimpiai zászlóvivő feladata? Vita robbant ki az olasz sportéletben arról, ki vigye a nemzeti zászlót a jövő évi londoni játékokon.

„Ha nekem ajánlanák fel, visszautasítanám. Nyolcórás feladatról van szó, és mivel úszó vagyok, ez a lábamnak megterhelő lenne, még akkor is, ha másnap nem kellene versenyeznem” - mondott határozott nemet Federica Pellegrini olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó. A hirtelen tett nyilatkozatot a sportoló később korrigálni igyekezett, hangsúlyozva: természetesen nagy megtiszteltetés lenne számára, ha az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) őt kérné fel londoni zászlóvivőnek, de fájó szívvel visszautasítaná, mivel a megterhelő feladat veszélybe sodorhatná a londoni teljesítményét.

Pellegrini rögtön megoldást is talált: azt javasolta, hogy a friss tőröző világbajnok Valentina Vezzali vezesse a londoni olimpia nyitóünnepségén felvonuló olasz csapatot.

„A lobogó vitele nem keresztút, hanem valódi megtiszteltetés” - reagált Gianni Petrucci, a CONI elnöke, hozzátéve: csak jövő májusban jelölik ki a zászlóvivőt.

Pellegrini első versenye a londoni nyitóünnepség után 36 órával lesz - írták az olasz sportlapok, melyek szerint a 23 éves úszófenomén nem túl diplomatikus kijelentéseivel próbálta meg elkerülni, hogy neki kelljen vinni az olasz zászlót.