Márk
13 °C
28 °C

Nyolc között a férfi párbajtőr- és a női kardcsapat a vb-n

2011.10.15. 13:43

Második összecsapását is megnyerte a magyar női kard- és a férfi párbajtőr válogatott is, ezzel a legjobb nyolc között vannak a cataniai vívó-világbajnokságon.

A Benkó Réka, Márton Anna, Várhelyi Kata trió hat találattal bizonyult jobbnak a dél-koreaiaknál. Damu Dóra nem vívott. Várhelyi mindhárom asszóját megnyerte, Benkó kétszer jött le győztesen a pástról, Márton pedig egy riválisa ellen nyert.

A negyeddöntőben a lényegesen esélyesebb orosz csapat következik, melynek tagja az egyéni verseny győztese, illetve harmadik helyezettje is.

A venezuelaiak ellenállását gyorsan megtörve, magabiztos győzelemmel jutott be szombaton a negyeddöntőbe a magyar férfi párbajtőr-válogatott.

Az első pár gyorsan végzett, Somfai Péter és Ruben Limardo sem erőltette túlságosan az akciókat, emiatt idő előtt következhetett a második páros. Boczkó Gábor türelmes vívással 2-1-re verte a venezuelaiak legjobbját, Silvio Fernandezt, majd Imre Géza 10-5-re nyert Francisco Limardo ellen. Ezzel az első kör után 12-6 volt az állás. Ezután Somfai hozta az újabb döntetlent - ezúttal már tusokkal -, majd Imre ismét több találatnyi különbséggel győzött. Az első két találatot még ő kapta, azután viszont nagyon belelendült, olyannyira, hogy Rube Limardo 5 másodperccel a vége előtt levette sisakját, jelezve, hogy köszöni, neki ennyi elég volt. A venezuelaiak ekkor már legszívesebben az egészet befejezték volna, ennek eredményeként a magyarok fölényes, 22 tusos győzelmet arattak és készülhetnek a kínaiak elleni negyeddöntőre. Szényi Péter ezúttal nem vívott.

Eredmények:

Magyarország-Koreai Köztársaság 45-39
(Várhelyi plusz 9, Benkó plusz 2, Márton mínusz 5, Damu nem vívott

Magyarország-Venezuela 45-23
(Boczkó plusz 11, Imre plusz 8, Somfai plusz 3)