Márk
13 °C
28 °C

Hét magyar indul a súlyemelő-vb-n

2011.10.17. 12:12

A hétvégi országos bajnokságot és elnökségi ülést követően véglegesnek tekintendő, hogy hét magyar súlyemelő indul a novemberi, párizsi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Dobos Imre, a sportági szövetség elnöke hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a nők ötfős csapattal készülnek a franciaországi csúcstalálkozóra, ahol eldől, hogy a gyengébb nem képviseletében hány magyar állhat majd rajthoz a jövő nyári, londoni ötkarikás játékokon.

Krutzler Eszter és társai a tavalyi, törökországi vb-n a csapatsorrendben elért 19. hellyel két londoni kvótát foglaltak le, s a szerzett pontokhoz annyit kell még hozzágyűjteniük a francia fővárosban, hogy a két kvóta megmaradjon, esetleg háromra emelkedjék kiemelkedő szereplés esetén.

A férfiválogatottból ugyanakkor csak ketten indulnak Párizsban, mivel Antalyában a gárda elmulasztotta az olimpiai kvótaszerzés esélyét, s az egyetlen versenyzőt érintő részvételi jog kiharcolására immár csak a jövő évi Európa-bajnokság kínál lehetőséget.

„A lányoktól eredményes helytállást várok el a franciaországi vb-n, s bízom benne, hogy a sérüléssel bajlódó olimpiai ezüstérmes Krutzler nemcsak Párizsban, hanem Londonban is ott tud majd lenni. A fiúknál pedig a 2012-es Eb-re utazik erős csapat a maradék egy kvóta elérésének reményében” - mondta Dobos Imre.

A magyar vb-csapat

Nők: Krutzler Eszter, Nagy Nikoletta, Magát Krisztina, Bazsó Bianka, Szepesi Martina (tartalékok: Szűcs Petra, Berki Lilla)

Férfiak: Nagy Péter, Gyurkovics Ferenc