Nem indul a Spanyol-ralin a Turán, Zsiros kettős

2011.10.17. 12:36

A navigátor rossz egészségi állapota miatt nem indul a hétvégi Spanyol-ralin a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős. Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény szerint Zsiros gerincsérülése az oka, hogy távol marad a vb-futamtól a Synergon Turán Motorsport csapata.

„MRI-vizsgálatot végeztünk Gáboron, amely a gerinc deréktáji szakaszán mutatott egy nagyobb porckorongsérvet - nyilatkozta dr. Magyar Mátyás ortopéd szakorvos. - Ez elég komoly gerincprobléma, és könnyen még komolyabbra fordulhat, főleg, ha rázkódásnak van kitéve, így 4-6 hétig teljes nyugalomra lesz szüksége. Többféle kezelést fog kapni, masszázst, fizikoterápiát és gyógytornát. A teljes gyógyulás pedig hónapokat vesz majd igénybe.”

„Lelkileg nagyon megviselnek a történések, szinte jobban, mint amennyire a hátam fáj - fogalmazott a navigátor. - Nagyon szeretnék versenyezni, és bánt, hogy az utolsó vb-futamon nem állhatunk rajthoz." „

„Most Zsiros Gábor egészsége az elsődleges, az a legfontosabb, hogy teljesen rendbe jöjjön a háta, aztán majd újra nekivágunk a versenyzésnek. Úgy gondolom, hogy összességében jó évad volt. 46 világbajnoki pontot és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, amiket jövőre nagyon jól tudunk majd kamatoztatni” - tette hozzá Turán.

Az idei első versenyen, Jordániában jól mutatkozott be a Ford Fiesta S2000-rel versenyző páros, hiszen az előkelő harmadik helyet tartotta, de végül technikai okokból kiállásra kényszerült. Olaszországban életük második SWRC-versenyén hat világbajnoki pontot szereztek. Görögországban folytatódott a jó sorozat, hiszen az első magyar ralis vb-bronzéremmel térhettek haza. Finnországban az ötödik, Németországban pedig egy újabb harmadik helyet ért el a kettős.