A monitoring-rendszerről tárgyaltak a sportiskolák

2011.10.20. 09:33

Mintegy 150 résztvevője volt a sportiskolai igazgatók első országos értekezletének, melynek egyik fő témája a Sportiskolai program működésének monitoring-programja volt. A Magyar Sport Házában, a Nemzeti Sport Intézet által szervezett rendezvényre meghívást kaptak a programban szereplő sportiskolák vezetői, kapcsolattartói.

Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára köszöntőjében elmondta, hogy a jól működő utánpótlás-programokat koordináló Nemzeti Sport Intézet a jövőben a MOB szervezeti keretei között fog működni.

Kovács Géza, a Sportiskolák Országos Szövetségének meghatalmazott elnöke a szervezet működését, eredményeit ismertette, mint fogalmazott: „Az NSI meghatározó szakmai hátteret ad a sportiskolák működéséhez”.

Dr. Füzi Ákos, a NEFMI Sport Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese a Sportiskolai program szerepét mutatta be, hangsúlyozta a társasági-adó utánpótlásra és infrastrukturális fejlesztésekre fordítható összegének jelentőségét.

Dr. Madarász Hedvig, a NEFMI Oktatási Államtitkárságának osztályvezetője előadásának kiemelt területei az intézmény-rendszeri háttér, a tanítási-képzési idő, a pedagógus életpálya-modell, a mindennapos testnevelés, a fenntartás és a finanszírozás voltak.

Rabi Ferencné, a Csanádi Iskola és Pedagógiai Intézet megbízott igazgatója a közoktatási típusú sportiskolák számára nyújtható szakmai támogatásokat vázolta.

Dr. Szabó Tamás NSI-főigazgató, MOB-alelnök a strukturális szervezeti átalakulásról bíztatóan nyilatkozott; mint megerősítette, a programra a jövőben is lesz anyagi forrás.

„Az értekezleten tájékoztattuk partnereinket az idei tanév sportiskolai feladatairól és a támogatásban részesülő sportiskolák sportiskolai programmenedzselési, pedagógiai és sportszakmai szempontú monitoringozásáról, tartalmi szabályozási kérdésekről és továbbfejlesztési lehetőségekről” – összegzett Lehmann László, az esemény főszervezője.