Sára, Márió
2 °C
6 °C

Szigeti Csaba a magyar golf szuperbajnoka

2011.10.20. 09:38

Szigeti Csaba győzelmével zárult az Old Lake Golf Clubban rendezett Golf Sztár Szuperbajnokság. A Highland Golf Club vezető oktatója a kétnapos küzdelem végén egyedüliként zárt mínuszos eredménnyel, így nem csak az utolsó fordulót, hanem az összetett versenyt is megnyerte.

A tatai klubban október 17-18-án mérkőztek meg az ország legjobb amatőr és profi golfjátékosai. A II. Kaefer Heibl Golf Sztár Szuper Tour versenyzői az országjáró túrájuk utolsó állomására érkeztek az Öreg-tó melletti golfpályára. Az utolsó forduló érdekessége, hogy a játékosok két napon keresztül versenyeznek a 18 szakaszos, par 70-es pályán, ahol az összesített eredmény volt a döntő.

Az első napon remek őszi napsütésben Najati Amin volt a legjobb par-t játszva, szorosan mögötte az üldözői, Hahn Roland és Szigeti Csaba egy-egy ütés hátrányban. A második napon a legjobbak egy flightban kaptak helyet, így egymás játékát figyelve mentek végig a szakaszokon. Az előző napi győztes egy ütéses előnye gyorsan elolvadt és sokáig fej-fej mellett versenyeztek a játékosok.

Najati Amin a 11-es szakaszon egy komoly rontás miatt olyan hátrányba került, amit a hátralévő szakaszokon szinte lehetetlen lett volna visszahozni, de a harmadik helye így sem forgott veszélyben. Szigeti és Hahn volt innen versenyben az első helyért, egészen a 17-es szakaszig, ahol az ifjabb Hahn rontott, Szigeti Csaba pedig biztos kézzel fejezte be a lyukat.

Az utolsó szakaszon nem történt változás, így Szigeti 2 ütéssel par alatt fejezte be a második napot, összetettben eggyel az előírt ütésszám alatt végezve győzött az utolsó fordulóban és ezzel az összetett bajnoki címet is megszerezte. A versenyben és a bajnokságban is második helyen végzett Hahn Roland, az év végi összetett eredményeket tekintve Lugosi Tamás állhatott még fel a dobogóra.