Thorpe hetedik és 11. hellyel tért vissza

2011.11.05. 12:09 Módosítva: 2011.11.05. 12:09

Elmaradt saját várakozásaitól, ám nem elégedetlen az ötszörös olimpiai bajnok Ian Thopre, aki öt év kihagyás után a szingapúri rövidpályás úszó Világkupa-versenyen tért vissza, és lett hetedik 100 m vegyesen és 11. 100 m pillangón.

"Gondoltam, hogy meg fogom szenvedni ezt a versenyt, aki esetleg másra számított, az nincs tisztában azzal, hogy milyen összetett sportág is az úszás valójában - mondta szombat délelőtt az ausztrál, miután nem jutott döntőbe 100 pillangón. - Kicsit csalódott vagyok, mert nem ment igazán jól ma, az időeredményemmel és sok más dologgal sem vagyok megelégedve. A versenyzés az igazán kemény, mert az edzések nem okoznak problémát, mindent könnyedén megcsinálok, amit kérnek tőlem, ám a versenyekbe bele kell rázódni, ahhoz idő kell."

Az elsősorban gyorsúszó Thorpe a szombati elődöntőben futamában a harmadik lett pillangón, 54.09 mp-es eredménye a döntőhöz nem volt elég. Pénteken 56.33 mp-cel lett hetedik vegyesen.

"Most volt alkalmam lemérni, hogy hol is tartok valójában, ahhoz képest, ahogy edzéseken érzem magam, összességében azért elégedett vagyok a fejlődésemmel - nyilatkozta a visszatérést februárban bejelentő Thorpe. - Már akkor mondtam, amikor a visszatérést még csak tervezgettem, hogy akár három évre is szükség lehet ahhoz, hogy olyan formában legyek mint régen. Lehet, hogy kell is majd annyi, persze azon vagyok, hogy ez ne tartson ilyen sokáig."

A februári bejelentése óta tíz kilót leadott, 11-szeres világbajnok "Thorpedo" a folytatásban részt vesz a jövő heti pekingi és a tokiói Vk-versenyeken is. Visszavonulásának 2006 novemberi bejelentése meglepetés volt, fél évvel később ugyanis éppen Melbourne-ben rendezték a vb-t. A verseny alatt a L'Equipe megszellőztette, hogy 2006 májusában, edzés közben túl magas tesztoszteron- és növekedési hormon-szintet mértek nála, ez lehetett a hirtelen visszavonulás oka. Az úszó tagadott, később tisztázták is a doppingvádak alól.