A finneket idézte a Barcelona-védelem

2011.11.07. 12:41

Ha egy finnt megkérdezünk a futballjukról, Litmanen sikerei mellett, szinte biztos, hogy az 1997-es magyarok elleni vb-selejtezőt idézik fel. Akkor az utolsó percekben hihetetlen vicces öngólt hoztak össze a szerencsétlenkedő finnek. Nem vagyunk biztosak abban, hogy a barcelonai játékosok közül bárki is látta az erről készült felvételt. De már mindegy is, van egy sajátjuk. Vasárnap az Athletic Bilbao elleni mérkőzésen a dekoncentrált védelmük volt benne egy öngólban. Igaz, a bilbaóiak valószínűleg Pique segítsége nélkül is a kapuba találtak volna, volt olyan közvetítés, ahol nem is neki, hanem Llorentének adták a gólt.

A finneknél a 92. percben egy kapu előtti szerencsétlenkedés közben Mahlio csapattársát, Moilanent úgy rúgta hátba a labdával, hogy saját kapujukba pattant a labda.

A barcelonai öngól Abidal hibájából született, felszabadítása Llorentére pattant, róla pedig a kapu felé. Piquenek pedig már esélye sem volt helyes döntést hozni. Suta mozdulatával, csak érinteni tudta a labdát, kirúgni nem.(A videón 1:18-tól).