Szerdán kezd a futsal UEFA-kupa elitkörében a Rába ETO

2011.11.15. 11:54

Szerdán játssza első mérkőzését a futsal UEFA-kupa 16 csapatos elitkörében a magyar bajnok Rába ETO, amely a házigazda portugál Sportinggal, a román Targu Muressel és a grúz Tbiliszivel került egy csoportba.

A győri teremfutballisták augusztus közepén sikeresen vívták meg Bécsben a selejtező első fordulóját, ezzel felkerültek a 24 csapatos főtáblára, majd október elején Lettországban, a rigai selejtezőtorna második helyén zártak, ezzel bejutottak az elitkörbe.

A legjobb 16 együttest négy csoportba osztották az október 11-én, Nyonban rendezett sorsoláson, s a Rába ETO a C csoportba került. A papírforma szerint mindhárom rivális gárda erősebb, mint az ETO, így az előzetes esélyek alapján már a pontszerzés is bravúros teljesítmény lenne a magyar alakulattól.

„Szeretném megmutatni otthon, hogy nem akármilyen együttesnél dolgozom, hogy a Rába ETO egy jó csapat, mégpedig Magyarország legjobb együttese - nyilatkozta a Kisalföldnek Artur Melo, a győri gárda portugál vezetőedzője. Remélem, a játékosaim is bizonyítani szeretnének, s ez meglátszik majd a hozzáállásukon, valamint alkalmazni tudják, amiket együtt gyakoroltunk és egy jó eredménnyel térhetünk majd haza.” A csoportból az első helyezett jut be az áprilisi négyes döntőbe.

A torna programja

Szerda:

Iberia Star Tbiliszi (grúz)–Rába ETO 19 ó

Sporting CP (portugál)–City US Tirgu Mures (román) 21:15 ó

Csütörtök:

City US Tirgu Mures–Iberia Star Tbiliszi 19 ó

Sporting CP–Rába ETO 21:30 ó

Szombat:

Rába ETO–City US Tirgu Mures 15:30 ó

Iberia Star Tbiliszi–Sporting 18 ó