A magyar Világjátékok-pályázatot népszerűsítették Lausanne-ban

2011.11.19. 19:05

A Világjátékokra benyújtott pályázat sikere érdekében lobbizott szombaton Lausanne-ban Budapest és Gödöllő. A másodszor megrendezett, sporteseményeket középpontjába állító City Eventen a szervezők a Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen egy standon mutatták be elképzeléseiket a szakmai közönségnek.

„Azért volt nagyon fontos részt vennünk az eseményen, mert itt találkozhattunk a nemzetközi szövetségek képviselőivel, a világ nagy sportmagazinjainak munkatársaival és egyéb sportesemények szervezőivel is - nyilatkozta Szántó Éva, a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) főtitkára, az NSSZ közleménye szerint. - A standon Budapest előnyei mellett a Világjátékok pályázatát is bemutattuk, valamint személyes megbeszéléseket folytattunk az érdeklődőkkel. Pozitív, hogy Budapest neve ebben a körben is forog, és a magyar fővárost összekapcsolják a kandidálással.”

Budapest és Gödöllő közösen pályázott az olimpián kívüli sportágak közös eseményének megrendezésére, melyért Wroclawval és Fokvárossal van versenyben. A Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) döntéshozói várhatóan 2012 elején jelentik be a végeredményt.