Jól szerepeltek a magyarok a motorcsónak NK-n

2011.11.20. 13:12

Jól sikerült a bemutatkozás a Vő testvéreknek, Kornélnak és Viktornak a motorcsónak Forma-1 előszobájának tartott Nemzetek Kupája szingapúri versenyén. A magyar csapat vasárnapi beszámolója szerint a bajai pilóták már a pénteken és szombaton rendezett szabadedzéseken is figyelemre méltó eredményeket produkáltak, az időmérőn pedig Viktor a 10., Kornél a 12. rajtpozíciót szerezte meg.

A futamon aztán Kornél teljesített jobban, feljött az ötödik helyre, ám a 45 perces verseny utolsó körében – a negyedik pozícióért harcolva – egy bójafordulónál hajója orra megakadt, s az oldalára borult a motorcsónak. A bajai pilótát kórházba szállították, de az orvosi vizsgálat nem mutatott ki komolyabb sérülést, így a testvérpár fiatalabbik tagja rövid idő után visszatérhetett a csapathoz. Viktornak a 20 hajós mezőnyben a 12. helyen sikerült célba érnie, bár a verseny közben érkezett trópusi vihar miatt bepárásodott a szélvédője, s ez jelentősen megnehezítette a dolgát.

A bajai Vő testvérek csaknem tíz éve versenyeznek a motorcsónaksportban, de most először indultak olyan hajókkal, amelyek 2000 kcm-esek, 220 lóerősek, szinte a Forma-1-es csónakokéval megegyező teljesítményűek. Ha a Vő fivérek jövőre teljesítik a Nemzetek Kupája hat versenyét, megkapják azt a szuperlicencet, amellyel 2013-ban már a Forma-1-ben állhatnak rajthoz.