Csábi fiktív tulajdonosnak adta el a cégét?

2011.11.23. 15:13

A kedden adócsalás, magánokirat-hamisítás és fiktív számlázás miatt őrizetbe vett Csábi Bettina csak egy cégben volt tulajdonos, a veszteséges vállakozást egy szlovén férfira íratták: Silic Mario gyanúsan sok magyar cégnél tulaj, lehetséges, hogy csak felhasználták az adatait, írja a gazdasag.hu.

Csábi az Opten cégtára szerint egyetlen, élelmiszer, ital és dohányáru nagykereskedelmével foglalkozó káeftében szerepelt tulajdonosként. A 2006-ban 3 millió forint jegyzett tőkével alapított, Vasad II. Külterületen bejegyzett Dream-Food Kft. öt év alatt hat székhelyre volt bejegyezve. A cég szinte végig veszteségesen működött, adószámát októberben felfüggesztették, végrehajtást is kezdeményezett az adóhivatal.

A gyanú szerint Csábi, egy közeli családtagja és harmadik társuk bűnszervezetben követtek el adócsalást, magánokiratot hamisítottak, fiktíven számláztak. A vád nem nevesítette sem a céget, sem a társakat.

A cégadatok szerint a társaságot idén márciusban értékesítették, az új tulajdonos a magyar származású szlovén állampolgár, Silic Mario. Az üzletembernek nem ez az első befektetése a magyar piacon, több mint 20 cége van (vagy volt benne tulajdonos). A vállalkozások egy része megszűnt, végrehajtás vagy felszámolás indult ellenük, a cégpapírok szerint a rendőrség is nyomoz az ügyben.