A Brazil GP esője lett az év kamuja

2011.11.28. 22:52

Szombaton azt mondták, 90 százalék az esélye, hogy a másnapi futamon esni fog. Verőfényes napsütésben ment a verseny az elsőtől az utolsó körig.

Tényleg voltak felhők, de valahogy még tévén keresztül sem tűnt úgy, hogy itt bármikor is leszakadhat az ég. Pedig 90 százalék sok, igen jelentős valószínűség, ennyinél már az ember szinte érzi a cseppeket a bőrén, látja a foltokat a pályán.

Lóg az eső lába Sao Paulóban

Vagy megnézte az előző, abu-dzabi és az az előtti, indiai futamot, amik már teljesen tét nélkül mentek, mert Vettel már Japánban megnyerte a világbajnokságot: szinte nézhetetlenül unalmas körözgetés volt mindkettő, és nagy esély mutatkozott rá, hogy a Sao Pauló-i is az lesz. Főleg, miután a Red Bull újra megszerezte az első sort az időmérőn, igen sanszosnak tűnt, hogy Vettelnek, de még Webbernek sem lesz ellenfele.

Az esőpíárral legalább az izgalmas futam reményét fent lehetett tartani, sőt, az első körökben még a nézettséget is növelhette a brazil időjósok előrejelzése, ami a csapadékot épp kora délutánra, a két órai rajt idejére várta.

Aztán még két óra múlva sem érkezett meg.