Nincs elnöke a Tatai Honvéd Atlétikai Clubnak

2011.12.01. 07:14

Nincs elnöke csütörtöktől a Tatai Honvéd Atlétikai Clubnak (THAC), miután az eddigi elnök november utolsó napján lemondott, az egyesület közgyűlése pedig az elnökválasztáson egyenlő számú szavazatot adott  a lemondott elnökre és az önkormányzat jelöltjére - tájékoztatta a polgármester csütörtökön az MTI-t.

Korábban a THAC az NB I.-ből való visszalépést tervezte, mert elfogytak a szakosztály forrásai. Az önkormányzat 50 millió forintos támogatást szavazott meg a klubnak, de legnagyobb szponzorként az átutalást ahhoz kötötte, hogy elnököt jelölhessen a szervezet élére, ezért a korábbi elnök bejelentette lemondását - tette hozzá Michl József (KDNP).

"Elég volt abból, hogy a THAC elnöke az orrunknál fogva vezessen bennünket. Nem tukmáljuk tovább a klubra az önkormányzat pénzét, a decemberi testületi ülésen a kérdés végleges megoldására teszek javaslatot" - mondta el az MTI-nek a polgármester, majd hozzátette, az egyesületnek az önkormányzat gyorssegélyként hét millió forintot adott át a kézilabdacsapat tagjainak és dolgozóknak bérére. "Mivel nincsenek információink a bérekre átadott pénz felhasználásáról, nagyon remélem, hogy az összeg hiánytalanul megvan a klubnál".

Komáromi Lajos, a THAC lemondott elnöke az MTI-nek elmondta, a közgyűlésen titkos szavazáson ő és az önkormányzat jelöltje egyaránt 12 szavazatot kapott, így nem sikerült elnököt választani. A küldöttek 17 nem és 7 igen szavazattal azt a személyt sem választották be a vezetésbe, akit az önkormányzat a bérekre átadott pénz felhasználásának ellenjegyzésére delegált. "A választás eredményét látva a lemondásomat fenntartom és nem is jelöltetem magam újra" - fogalmazott Komáromi Lajos, majd elmondta, a rendkívüli tisztújító közgyűlést december kilencedikére hívta össze, addig a klubot az elnökség irányítja.