Magyar szambósok az osztrák nemzetközi bajnokságon

2011.12.07. 15:28

A Magyar Szambó Szakszövetség képviseltette magát az December 3.-án megrendezett osztrák nemzetközi bajnokságon. Az osztrák szövetség először rendezte meg nemzeti bajnokságát, amely rögtön nemzetközire sikeredett. Rendezvényükre meghívták a cseh, a német, az olasz, a magyar és az orosz szövetség képviselőit. Moszkvából két csapat érkezett és egy elég ütős szombati programot sikerült összehozni.

A magyar csapatot Papp Imre szövetségi elnök vezetésével versenyzőként Blázer Frank és Árva Gábor képviselte. A magyaroknak a tisztes helytállás és a tapasztalatszerzés, erőfelmérés volt a cél ebben az erős mezőnyben, hiszen az említett országokhoz képest itt még gyerekcipőben van a sportág.

Bíztató eredmények születtek:
Blázer Frank, - 90kg, Combat szambó, IV. hely
Frank eredeti versenysúlya 80kg, így nehéz fába vágta a fejszéjét. Keményen kűzdött, de az elődöntőben találkozott az egyik rutinos orosz versenyzővel, aki a mezőny legmagasabbjaként nem engedte közel magához és erőfölényét, tapasztaltságát kihasználva verte a magyar harcost. Ebben a súlyban 3 orosz versenyző is volt, ezért mindenképpen jó eredmény a IV.hely.

Árva Gábor, + 100kg , Sport szambó, III. Hely
Gábor először lépett pástra, még semmilyen szabályrendszerben sem volt mérkőzése. Egy rutinos szlovák birkózóval találkozott, aki technikailag nem bírt a magyarral, csak folyamatos szabálytalankodással tudta megállítani Gábort. A szlovák versenyző a döntőben egy olasz harcossal találkozott, és őt is ugyanúgy szétfejelte (természetesen a bírók nem láttak semmit).

Összességében egy sikeres verseny volt, a magyar harcosok az elvárásoknak megfelelően kűzdöttek.